Onko luomuruoka terveellisempää kuin tavallinen ruoka?

Onko luomuruoka terveellisempää kuin tavallinen ruoka?

Luomuruuan ympärillä keskustelu käy kiivaana. Kannattajat puhuvat ympäristön, terveellisyyden, ravintoarvojen, vitamiinien ja hivenaineiden puolesta. Vastustajat puolestaan vetoavat tutkimuksiin, joissa merkittäviä eroja ei ole löytynyt. Yhtä mieltä voidaan varmasti olla siitä, että luomuviljelijälle luomutuotannon ekologiset arvot ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Ja jotta luomun erinomaisuus voitaisiin tieteellisesti todeta, tarvitaan paljon lisää puolueetonta tutkimusta.

Liian usein luomun vastustajat tekevät omia tutkimuksiaan ja analysoivat itse tulokset. Tarvitaan lisää puolueetonta tieteellistä tutkimusta, jossa lähtökohtana olisi tutkia luonnonmukaisesti viljeltyjä, todellisia luomutuotteita.

 

Luomu on kannanotto!

Luomu raaka-aine, luomu elintarvike, luomuruoka, luonnonmukainen viljely ovat kaikki sanoja, jotka yhdistetään moraaliin, ekologisuuteen, kestävään kehitykseen ja uuteen ajattelutapaan, jossa halutaan kantaa myös konkreettisella tasolla vastuuta maapallostamme.

Luomu on nautinto, johon liittyy ajatus hyvinvoinnista. Ihmiset liittävätkin luomuun terveellisyyden, turvallisuuden, ympäristöystävällisyyden ja eettisyyden. Luomua kannattavat kuluttajat arvostavat luomuun liittyvää turvallisuudentunnetta ja ajatusta, että he toimivat vastuullisesti. Käyttämällä luomua he osallistuvat ympäristön hyvinvoinnin rakentamiseen.

Luomu on paluuta vanhaan aikaan jolloin ei ollut pitkälle prosessoituja tuotteita, pikaruokaa, virvoitusjuomia, makeisia. Luomuun liittyy itse ruuan lisäksi voimakkaasti erityinen arvomaailma.

 

Luomuruoka – eettinen ja parempi maku!

Luomun puolestapuhujien mielestä luomu on maukkaampaa, raaka-aineet sisältävät enemmän hyödyllisiä mineraaleja, vitamiineja ja antioksidantteja. Maun arviointi perustuu kuitenkin aina ihmisen omaan kokemukseen ja mielipiteeseen. Varmuus siitä, että luomutuotteet ovat maukkaampia, on jokaisen yksilön itse todettava kokeilemalla, maistamalla.

Asia, jossa luomu eroaa perinteisestä, on se, että oikeassa luomussa ei haluta käyttää lisäaineita, kasvimyrkkyjä tai tuholaisten torjunta-aineita. Oikeassa luomussa pitäisi siis jo maalaisjärjelläkin ajateltuna olla vähemmän kemikaaleja ja muita luontoon kuulumattomia aineita.

Tätä et totea maistamalla vaan vaatimalla lisää puolueetonta tutkimustietoa ja eettistä luomuviljelyä!

, ,