Laita mikrobit töihin – panosta hyvinvointiin!

Laita mikrobit töihin – panosta hyvinvointiin!

Luonnon kiertokulku, ihmiset ja yhteiskunta ovat muuttuneet ja muuttuvat edelleen.  Saasteet, tehoviljely, lannoitteet vaikuttavat kaikki yhdessä ekosysteemiin, maaperään, kasveihin, eläimiin ja ilmastoon, ihmisiin. Maailman väkiluku on kasvanut ja tarvitsee enemmän ruokaa. Tehoviljely on tullut jäädäkseen. Traktorit eivät muutu enää hevosiksi. Lannoitteet eivät ole luomua. Nykymaatalous tekee parhaansa, paljon hyvää ja välttämätöntä. Viljely on tehokkaampaa, taloudellisempaa ja pystyy tuottamaan enemmän. Hienoja asioita, joiden seuraukset herättävät kuitenkin kysymyksiä.

 

LUONNON KIERTOKULKU ON HÄIRIINTYNYT JA TARVITSEE APUA.

Paluuta vanhaan ei enää ole. Ennen tarvittiin muutama tomaatti, nyt tarvitaan kottikärryllinen samaan määrään vitamiineja ja hivenaineita. Jotakin on siis vähentynyt tai jopa kadonnut maaperästä.

Voimme vain haikailla mennyttä, sillä emme pysty nopeasti palauttamaan sitä enää takaisin. Mutta se mitä me pystymme tekemään, on yhdistää uuteen vanhaa ja pyrkiä asteittain korjaamaan tilannetta.

 

Voiko vanhaa ja alkuperäistä palauttaa edes asteittain?

Nykymaailmassa suunnannäyttäjinä toimivat valitettavan usein pelkästään taloudelliset näkökohdat ja raha. Tämä ei silti ole huono asia, varsinkaan silloin kun ne yhdistetään ekologisuuteen ja luonnon hyvinvointiin. Kunhan tahtoa löytyy, niin haasteet ovat ratkaistavissa. Luonnollisesti!

 

Luonto edellä tuottavuuden perässä – luonnollista tehokkuutta.

Me Biokierrossa haluamme kantaa vastuumme luonnosta, ympäristöstä, ihmisestä palauttamalla maaperään takaisin sitä mitä olemme sieltä ottaneet jo vuosituhansia. Luonto tarvitsee apua, joten miksi emme siis auttaisi!

”Ajattele luonnon kiertokulkua. Maaperä on valtava kasvualusta, jossa pitäisi olla riittävästi ravinteita, mineraaleja ja vitamiineja. Kasvi saa ravinteet maaperästä ja siirtää ne kasvuston kautta itse hedelmään tai vihanneksiin. Ihminen syö vihanneksia ja kasviksia”.

 

Kaikki lähtee maasta

Maaperän laatu säätelee myös ihmisen hyvinvointia. Joten miksi emme panostaisi siihen. Se mitä syömme, tarvitsee parhaat mahdolliset olosuhteet antaakseen sitä mitä me tarvitsemme – hyviä raaka-aineita ja ruokaa – sitä mitä me syömme pysyäksemme terveinä.

Palauttamalla viljavuutta – ravinteita, mineraaleja, hivenaineita, vitamiineja on mahdollista elvyttää luonnon kiertokulkua. Mikäli voisimme palauttaa edes osan maan viljavuudesta, niin merkitys ihmiselle on erittäin suuri.

 

Lisää ajatuksia ja tietoa löydät mediakeskuksestamme.

, , ,